Salg
+46(0)752 400 830

Support
+46(0)752 400 820

facebook blogger linkedin youtube twitter
  • facebook
  • blogger
  • linkedin
  • twitter

Applikasjonsserver

Sertifisert kompetanse i kombinasjon med solid infrastruktur gir applikasjonsdrift av høy kvalitet.

Kontakt oss via skjema

Support

+46(0)752 400 820

Salg

+46(0)752 400 830

Gilla oss på Facebook!

Följ oss på Google+!

Applikasjonsserver


Hva er en applikasjonsserver?

En applikasjonsserver er en server som brukes av en mer krevende programvare og da som regel med ett eller noen få formål. Årsaken til at man velger å gjøre serveren frittstående, er ofte av tekniske hensyn, ettersom applikasjonen er mer krevende i bruk. Det kan imidlertid også være av hensyn til sikkerheten, hvis man for eksempel vil ha høyere redundans eller beskytte applikasjonen ved å isolere den. Eller det kan være tvert om, at man vil beskytte resten av virksomheten ved å isolere programvaren fra øvrig bruk.

En applikasjonsserver har vanligvis begrenset tilgang for brukerne, enten ved at brukerne kan koble seg til serveren via for eksempel RDP/SSH, eller at applikasjonen kan nås fra en annen applikasjon for eksempel via nettet.


Hva er viktig å tenke på?

En applikasjonsserver må kunne oppfylle kravene fra applikasjonen når det gjelder systemressurser. Det er også viktig å tenke på hvor mange som potensielt skal bruke applikasjonen og hvilke krav det stiller til applikasjonen. I den forbindelse finnes det stresstester som kan beregne hva applikasjonen krever av ressurser, i tillegg til ulike veiledninger og verktøy.


Sikkerhet?

Sikkerhet er viktig, og da oftest når det gjelder applikasjonsservere. Hver enkelt applikasjon har egne krav til sikkerhet, og det er mange aspekter å ta hensyn til. Mange er også opptatt av angrep/virus, men det handler like mye om redundans og replikering. Spørsmålet man må stille seg, er: Hvis det skulle skje, hvor lenge kan applikasjonen være nede? Deretter må systemet bygges ut fra dette. I tillegg er det andre aspekter som belastningsfordeling.


Virtuelt eller dedikert?

Som regel kan en virtuell instans fungere like godt som en dedikert instans, men i enkelte tilfeller kan det være nødvendig med en dedikert plattform for programvaren. Det kan for eksempel være store IOPS-krevende applikasjoner, som tyngre databaser osv. Dessuten kan det være andre krav i applikasjonen i form av GPU eller lignende som krever en dedikert server når det er bruk for en viss type maskinvare.


Eksempel på applikasjonsservere

En applikasjonsserver kan være alt fra webserver til Microsoft Office-server. Det som ofte kjennetegner en applikasjonsserver, er at applikasjonen ofte finnes bare på denne serveren eller i en mindre gruppe av andre applikasjoner. Slik kan det se ut i et reelt eksempel for et mindre miljø:

I eksempelet over er det brukt to applikasjonsservere: én MS Office-server og én webserver. Brukerne har tilgang til serverne via to Microsoft Remote Desktop-servere i et cluster for redundans. Miljøet over er bare et eksempel på hvordan det kan se ut. Serverne kan enkelt legges til eller tas bort etter behov.


Applikasjonsservere i "skyen"?

Private skyer, offentlige skyer og hybridskyer er vanlige begrep for tiden. De fleste applikasjoner har i dag støtte for å jobbe på denne måten, og vi i Ipeer hjelper dere gjerne med å se på hvordan vi kan hjelpe dere med å jobbe og flytte over akkurat deres system til oss.

Er dere interessert i drift av applikasjonsservere, kan vi hjelpe med det. Kontakt oss på tlf. 815 56 485 eller via kontaktskjemaet under, så forteller vi mer.


Navn:

Firma:
E-post:
Telefon:
 

CAPTCHA Image

Angi teksten på bildet:

Latest Tweets

Ipeer @ipeerab over a year ago