Salg
+46(0)752 400 830

Support
+46(0)752 400 820

facebook blogger linkedin youtube twitter
  • facebook
  • blogger
  • linkedin
  • twitter

Arkivering

Lagre dataene i en forhåndsbestemt periode. Ipeer tilbyr flere ulike arkiveringsløsninger.

Kontakt oss via skjema

Support

+46(0)752 400 820

Salg

+46(0)752 400 830

Gilla oss på Facebook!

Följ oss på Google+!

Arkivering


Hva er arkivering?

Arkivering handler om å lagre viktige data over lengre tid. Dette gjøres som regel fordi man er forpliktet til å vare på visse data eller man ser på arkiveringen som en form for ekstra sikkerhet.


Arkivering er ikke backup i den forstand at det raskt kan leses tilbake, men det er mer tenkt å legges unna, tidsstemples og kun hentes frem når det er helt nødvendig. I dag finnes det likevel arkiveringsformer som gjør det mulig med raskere tilbakelesing.


Dagens arkiveringsmuligheter har også tatt hensyn til den enorme kapasiteten i arkivene. Flere terabyte er ikke noe man hever øyenbrynet over lenger. Lagringsmediet samt håndteringen av arkiverte data er forandret og endres stadig for å tilpasse seg store mengder data. Vi snakker i dag om petabyte (PB) med data og det dukker hele tiden opp nye teknologier.


Krav og sikkerhet?

Arkivering som krav har alltid vært til stede i ulike former. Nå for tiden handler det i de fleste tilfeller om digital arkivering. Krav om arkivering fra for eksempel myndigheter eller kunder er ikke nytt for oss, og vi svarer gjerne på spørsmål om dette. Ulike typer arkivering?


All digital arkivering kan gjøres ved hjelp av utallige varianter av teknologier, blant annet bånd, CD, DVD, disk, SD-kort og ekstern disk. Hvilket medium man skal bruke, kommer helt an på hvor tilgjengelig dataene skal være. Det man ser mer av i dag, er lagring på SD-kort, bånd og disk, men som tidligere nevnt kommer det stadig nye teknologier. Et spørsmål som ikke er lett å svare på, er hvor lenge dere skal arkivere dataene. Hvor mye data er det snakk om? Er det samme type data om en måned eller et år? Hvilke krav har dere til tilbakelesing? Hvor viktig er sikkerheten rundt lagringsmediet osv.?


Det er dessverre ikke mulig å sette sammen en generell arkiveringsmodell, men vi hjelper gjerne med å finne frem til en modell som passer til akkurat deres behov.


Kontakt oss på 815 56 485, så forteller vi mer om hvordan vi kan bistå. Hvis dere ønsker kontakt med oss via e-post, bruk skjemaet under.


Navn:

Firma:
E-post:
Telefon:
 

CAPTCHA Image

Angi teksten på bildet:

Latest Tweets

Ipeer @ipeerab over a year ago