Salg
+46(0)752 400 830

Support
+46(0)752 400 820

facebook blogger linkedin youtube twitter
  • facebook
  • blogger
  • linkedin
  • twitter

Databaseserver

Høy kompetanse og robust infrastruktur gir kvalitetsdrift av databaseservere.

Kontakt oss via skjema

Support

+46(0)752 400 820

Salg

+46(0)752 400 830

Gilla oss på Facebook!

Följ oss på Google+!

Databaseserver


Hva er en databaseserver?

En databaseserver er en applikasjonsserver for datalagring. Mange applikasjoner krever i dag bare en databasekobling, ettersom de da kan jobbe raskere med å hente frem dataene som akkurat den applikasjonen trenger.


Det finnes ulike typer databaser, men det vanligste er relasjonsbaserte databaser. Enkelt forklart er denne teknologien basert på at dataene i databasen er relatert gjennom tabeller for å enklere kunne hente frem relevante data. Noen av de større databasene som brukes til dette i dag, er Oracle, MSSQL, MySQL, Percona, DB2 osv.


Det finnes også andre databasetyper som NoSQL (MongoDB, Cassandra osv.) med litt annerledes opplegg og muligheter for bedre ytelse. Akkurat hva som passer best til deres applikasjon, avhenger av hvilken støtte den har og hvordan dere vil ha presentert dataene.


Delt, dedikert eller virtuelt?

Kravene til databaseserveren er avhengig av applikasjonen. Har man en databaseserver med høyt trykk, må man regne med at det er mye data som skrives og leses. Det kan derfor være nødvendig med en dedikert server med raske disker for å håndtere datamengden. Har man derimot få data, men større behov for sikkerhet, kan man vurdere flere sammenkoblede databaser og kan da se på virtuelle løsninger. Handler det om en mindre hjemmeside med noen få besøk i timen, er en delt database sannsynligvis den optimale løsningen.


Vi hjelper dere gjerne med å regne på dette og finne den løsningen som passer best til dere.


Sikkerhet

Databaser forbindes ofte med sikkerhet. Hvem har tilgang? Hvordan er dataene beskyttet? Hvordan kan vi gjenopprette data raskest mulig ved eventuelt datatap? Når man skal bygge en databaseserver, bør man alltid finne ut hvor lenge man har råd til å være nede. Databaseserveren vil ofte være en kritisk del av et forretningsmiljø. Å bygge redundante oppsett der data dupliseres mellom flere servere er et dyrere alternativ, men hvis uhellet er ute, veier det kanskje opp for den ekstra kostnaden det medfører?


Eksempel på databaser

Microsoft SQL, MysQL, Cassandra, Percona, Oracle osv.


Vi kan databaser!

Ipeer har lang erfaring med de fleste større databasesystemene, blant annet MS SQL, MySQL og Percona. Vi har også erfaring med komplekse installasjoner der redundans og clustering kan være en del av miljøet. Kontakt oss for mer informasjon.


Lisenser!

Gjennom våre SPLA-avtaler har vi mulighet for å leie ut lisenser til en lav pris, slik at dere ikke trenger kjøpe dyre CPU/Core-baserte lisenser til faste priser, men kan dele det opp på månedsbasis. Ta gjerne kontakt for priser på oppsett.Navn:

Firma:
E-post:
Telefon:
 

CAPTCHA Image

Angi teksten på bildet:

Latest Tweets

Ipeer @ipeerab over a year ago