Salg
+46(0)752 400 830

Support
+46(0)752 400 820

facebook blogger linkedin youtube twitter
 • facebook
 • blogger
 • linkedin
 • twitter

Forretningssystem

Administrer driften av forretningssystemet i skyen og få tilgang til både toppmoderne infrastruktur og høy kompetanse.

Kontakt oss via skjema

Support

+46(0)752 400 820

Salg

+46(0)752 400 830

Gilla oss på Facebook!

Följ oss på Google+!

Forretningssystem


Et forretningssystem er det systemet som driver virksomheten, det kan være alt fra enkle systemer som holder kontroll på lagerstatus til et mer omfattende system som kontrollerer alt fra lønn til salgsstatistikk.

Et forretningssystem trenger ikke bestå av en enkelt server, men kan deles opp i flere ulike instanser avhengig av bruksmåte og krav til sikkerhet. Det er heller ikke uvanlig at en virksomhet har ulike varianter av forretningssystemer som skal fungere sammen.


ERP, CMS, CRM, MES

Forkortelsene er mange og vanskelige å holde rede på, men de aller fleste av oss har støtt på noen av dem i en eller annen sammenheng. Her gir vi en kort beskrivelse:


ERP – Enterprise Resource Planning
 • Består ofte av en blanding av systemene under. Eller har et større komplekst utvalg av mindre tjenester og funksjoner.
 • Eksempel: Microsoft Dynamics, SAP, Oracle m.fl.

CMS – Content Management System
 • Publiseringsverktøy for intranett eller nettside/nettbutikk.
 • Eksempel: Microsoft Sharepoint, EpiServer, Joomla, Drupal m.fl.

CRM – Customer Relationship Management
 • System for å organisere kunder og kundeforhold.
 • Eksempel: Microsoft Dynamics, Visma Mamut, SAP AG, Salesforce m.fl.

MES – Manufacturing Execution System
 • System for å holde kontroll og styr på produksjonen.

OLF – Ordre Lagring Fakturering
 • Mer fornorsket ord av ERP.

Hva bør man tenke på ved valg av serverhosting?

Alle forretningssystemer har egne krav, og da ser man på alt fra maskinvare til sikkerhet. Det er også viktig å ta høyde for fremtidige behov, ettersom et forretningssystem som regel også er avgjørende for driften. Vi i Ipeer har mange års erfaring med flere av de større forretningssystemene på markedet og kan hjelpe dere med dette.


Sikkerhet

Hvor lenge har vi råd til å være nede? Det er spørsmålet man må stille seg når det gjelder forretningskritiske systemer. Hvilke tilbakelesingsmuligheter har vi? Er det replikerende data? Hvor beskyttet er systemet mot ulike typer angrep? Sammen med oss her i Ipeer løser vi dette for dere.


Dedikert eller virtuelt?

Det er fordeler og ulemper med begge deler. Hvis dere er avhengige av tyngre applikasjoner som arbeider hardt mot disken, er kanskje dedikerte servere med rask disk det rette valget. Er dere mer opptatt av høy tilgjengelighet og opplever at datamengden vokser raskt, kan kanskje et virtuelt system koblet mot et SAN være det rette valget. Hvert system har sine krav, og som nevnt tidligere er det viktig å ta høyde for dette. Et helt generelt svar på hva som passer best til hver enkelt kunde er vanskelig å gi før vi vet hvilket system det handler om.


Eksempel på forretningssystemer

Ettersom alle forretningssystemer som regel er ekstremt detaljerte og komplekse, anbefaler vi at dere kontakter oss før dere fortaper dere i detaljene. Vi har i dag mange kunder som kjører systemer som Microsoft Dynamics, SAP osv., og vi kan hjelpe dere med alt fra planlegging til migrering.


Navn:

Firma:
E-post:
Telefon:
 

CAPTCHA Image

Angi teksten på bildet:

Latest Tweets

Ipeer @ipeerab over a year ago