Salg
+46(0)752 400 830

Support
+46(0)752 400 820

facebook blogger linkedin youtube twitter
  • facebook
  • blogger
  • linkedin
  • twitter

Lastbalansering

Kontrollera serverhälsa och fördela lasten på fungerande hårdvaror.

Kontakt oss via skjema

Support

+46(0)752 400 820

Salg

+46(0)752 400 830

Gilla oss på Facebook!

Följ oss på Google+!

Belastningsfordeling


Flere servere, blant annet applikasjons-, web- og databaseservere, kan konfigureres til å jobbe sammen bak en eller flere belastningsfordelere. Den eller de serverne som fungerer som belastningsfordelere, overvåker og kontrollerer hele tiden hvilken belastning målserveren har når den mottar en forespørsel, så sender den dataene videre til den serveren som er minst belastet. Det gir en svært skalerbar og kostnadseffektiv løsning. Belastningsfordeling kan opprettes både på tilbudet om dedikert server og tilpasset maskinvarekonfigurasjon. Ved bruk av belastningsfordelt løsning kan redundansen ivaretas ved at belastningsfordeleren kun sender trafikk til serverne som er fungerende.


Kan alle systemer belastningsfordeles?

Det korte svaret: Ja!


I prinsippet kan alle systemer belastningsfordeles, og det kan gjøres på flere ulike måter. Her hos Ipeer har vi en belastningsfordelingstjeneste som vi enkelt kan koble opp mot for eksempel en webserver, men det går også an å bygge det selv eller få hjelp av oss til å bygge en egen. Hva som passer best til dere, kan vi ikke gi et generelt svar på, så ta gjerne kontakt for å se på de ulike alternativene. I dag belastningsfordeles alle store nettsteder på en eller flere ulike måter, og er et naturlig steg for et miljø i vekst. Dessuten kan man også belastningsfordele andre typer data, for eksempel databaser eller hvilken type UPD/TCP-trafikk man trenger. Det eneste som kan sette en stopper, er at dataene der belastningen sendes, må eventuelt avhengig av oppgaven forstå at det er belastningsfordeling. Et godt eksempel på formidling av denne problematikken kan være å stille følgende spørsmål: Hvordan håndteres en webserverøkt på to servere samtidig?


Vi jobber i dag med flere ulike typer belastningsfordelingsteknologier og kan hjelpe dere på veien.


Handler det kun om ytelse?

Nei, belastningsfordeling kan brukes til å sende data fra et spesifikt land eller en spesifikk IP-adresse/protokoll til ulike servere, og kan dermed utgjøre et miljø som er ment å fungere ut fra ens eget konsept. Vi har også mulighet til å overvåke en belastningsfordelt installasjon slik det passer best for dere.


Belastningsfordeling som redundant miljø?

Belastningsfordeling kan også ses på som ekstra sikkerhet. Hvis en av to webservere skulle svikte, kommer likevel de besøkende frem og det gir høyere tilgjengelighet.


Hva innebærer det å gå over til belastningsfordeling?

Generelt sett krever det et dobbelt oppsett, ettersom belastningsfordeleren må kunne skyve de fordelte dataene over til en tilsvarende enhet. Det krever også en konfigurasjon som støtter belastningsfordeling. Hør med oss om det nåværende miljøet kan belastningsfordeles.


F5

Navn:

Firma:
E-post:
Telefon:
 

CAPTCHA Image

Angi teksten på bildet:

Latest Tweets

Ipeer @ipeerab over a year ago